Архів ◊ Березень, 2010 ◊

• 17th, Середа, Березень 2010

Ювілярка Уляна Іванівна Таран Березнева погода, як і настрій у сторічної мешканки селища Гребінки Уляни Іванівни Таран, – мінливі. То сонцем заблищить в очах жінки радість, коли розпові­дає про свою велику родину, то до­щова хмаринка опуститься на її вії, коли згадає про чоловіка Федора Омеляновича, який загинув під час форсування Дніпра у роки Великої Вітчизняної війни, залишивши її у 31 рік удовою з чотирма дітьми на руках. Зітхне важко і змахне пекучу сльозу, згадуючи сина Миколу і доч­ку Галину, яких уже нема на цьому світі, але які залишилися живими і молодими у її материнському серці.

Цьогорічного п’ятого березня Уляна Іванівна пустила на поріг своєї старенької хати, яку власноруч збудувала у післявоєнні роки, свою соту весну. І зустріла її жінка піснею та частівками. Ударивши лихом об землю, пригубила чарчину. Жарта­ми та прислів’ями, яких назбирала безліч за своє життя, розігнала смуток і посміхнулася дітям, онукам та правнукам, які з усіх-усюд при­їхали, щоб привітати бабусю Уляну з її поважним столітнім ювілеєм.

Читати далі…

Категорія: Новини
• 09th, Вівторок, Березень 2010

Лейтенант Желяк Галина Григорівна

Галина Григорівна народилася 1923 року. Після закінчення семи класів Гребінківської середньої школи поступила на навчання до Білоцерківського медичного училища, яке закінчила в 1940 році. Повернувшись додому пішла працювати фельдшером в Гребінківську районну лікарню. Через рік почалася Велика Вітчизняна війна. Другого дня війни 23 червня Галина Григорівна в числі групи медичних працівників Гребінківського району виїхала на фронт. З ворогом зустрілася біля міста Яворів Львівської області. Сотні поранених рядянських бійців пройшли через ніжні руки фельдшера Галини Григорівни. Натиск ворога був нестримним. З тяжкими боями радянські війська відступали на схід. Залишивши ворогові Львів, Тернопіль, Житомир. Радянська Армія зайняла оборонні рубежі навколо Києва. Частина в якій служила Галина Григорівна зайняла оборону біля Житомирського шосе. Героїчно обороняли радянські війська древню столицю України. Під час невеличкого перепочинку Галині Григорівні пощастило зустрітися з Гребінківцем, колишнім офіцером Бутенком Федотом Саковичем. Зустрілись і розпрощались. Надійшов наказ Ставки залишити красень – Київ ворогові.

Читати далі…

• 08th, Понеділок, Березень 2010

Любі жінки! Адміністрація сайту щиро вітає Вас зі святом 8 березня, міжнародним жіночим днем. Бажаємо Вам жіночого щастя, міцного здоров’я та здійснення усіх Ваших бажань.

Зі святом Вас!

Категорія: Новини