Архів ◊ Листопад, 2015 ◊

• 26th, Четвер, Листопад 2015

dsc09685 Цей День щорічно відзначається в Україні в четверту суботу листопада.

Президент України, підтримавши ініціативу громадських організацій, міністерства культури і мистецтв, Державного комітету у справах релігій, Державного комітету телебачення і радіомовлення, ухвалив встановити в країні День пам’яті жертв голодомору і політичних репресій.

Голодомор 1932-1933 років – безпрецедентний злочин сталінської тоталітарної системи проти українського народу, який спричинив національну катастрофу.

Конфіскацію продовольства комуністичний режим застосував як зброю масового знищення населення.
За оцінками дослідників, втрати від голоду становили від 7 до 10 млн. осіб, понад третина них – діти.

Голодомор в Україні спричинив глибокі наслідки. І саме тому ми повинні повною мірою врахувати всі ці наслідки і добитися істини та правди, а також виявити його причини.
«Машина радянського керівництва» спалила не лише життя мільйонів українських людей, але знищила і ненароджених ними.

Українські люди, які не знали слова геноцид, стали його жертвами, “власною страшною долею шлють нам пересторогу крізь плин віків”.

Під час Голодомору 1932-1933 років в нашому  селищі була масова загибель людей від голоду і число їх становить близько тисячі чоловік.

Люди не спроможні щось змінити в минулому, але в змозі дати йому об’єктивну оцінку, а також винести з того уроки і запобігти поверненню гірких і драматичних сторінок історії. Всебічні, правдиві знання допоможуть уникнути подібних катастроф у майбутньому. Головне – не допустити цього у теперішньому суспільстві. Це стане найбільшим вшануванням пам’яті жертв страшної трагедії.

28 листопада повсюди – в селах і містах – будуть звучат и жалобні дзвони в пам’ять жертв Голодомору. Запалю ватись свічки. Я впевнен а , що кожен з нас, українців, кожен житель селища має запалити свічку і виставити її на вікно в пам’ять жертв Голодомору.

І цей вічний вогонь гартує нашу волю до перемоги, яка обов’язково буде.

З повагою

Селищний голова                                                                              ЗБАРАЩЕНКО Н.С.

Категорія: Новини
• 26th, Четвер, Листопад 2015

26.11.2015 р. Селищний голова провела нараду з депутатами по питаннях:

– перейменування назв вулиць;

– доведення інформації начальника КП Гребінківське ЖКГ Парфьонова М.С. до жителів селища по організації збору та вивезення сміття;

– про перепис поголів я свиней в приватних господарствах з метою виплати коштів в разі загибелі тварин внаслідок захворювання на африканську чуму.

Категорія: Новини
• 26th, Четвер, Листопад 2015

d181d0bad0b0d0bdd0b8d180d0bed0b2d0b0d182d18c29

Категорія: Новини
• 26th, Четвер, Листопад 2015

27.11.2015 р. Приміщення Гребінківської ЗОШ I-III ст. 14.00 год.

Проведення скорботного заходу – реквієму до Дня пам яті жертв Голодоморів

15.00-15.30 – покладання квітів, відправлення панахиди на селищному Меморіалі пам’яті жертв Голодомору

Запрошуємо всіх бажаючих прийняти участь у заході

Виконавчий комітет Гребінківської селищної ради

Категорія: Новини
• 25th, Середа, Листопад 2015

25.11.2015р. – відбулася нарада по питанню підготовки до проведення заходу, присвяченому пам яті жертв Голодомору, який заплановано на 27 листопада 2015 року. Також, розглядались питання реконструкції тимчасової споруди по вул.Леніна (ФОП Майструк Б.Ю.) та питання тимчасового прийняття  сміття від населення Гребінківським ЖКГ на період вирішення організації роботи КП «Гребінківське ККП».

Категорія: Новини
• 25th, Середа, Листопад 2015

24.11.2015 р. селищний голова Збаращенко Н.С. провела нараду, на якій вивчалось питання освітлення підвальних приміщень багатоповерхових будинків по вул..Леніна (№65-77) та питання забезпечення водопостачання багатоповерхових будинків центральної частини селища, які перебувають на балансі ПАТ «Гребінківський машинобудівний завод».

Дала доручення директору КП Гребінківське ЖКГ Парфьонову М.С. та голові правління ПАТ «Гребінківський машинобудівний завод» Майструку Ю.Б. розпочати роботи по вивченню питання передачі свердловини на баланс виконкому селищної ради.

Категорія: Новини
• 24th, Вівторок, Листопад 2015

d181d0bad0b0d0bdd0b8d180d0bed0b2d0b0d182d18c28

Категорія: Рішення сесій
• 20th, П’ятниця, Листопад 2015

20 листопада 2015 року в Гребінківській гімназії був проведений захід

до Дня гідності та Свободи «Навіки слава Україні, героям слава на віки!».

В якому приняли участь селищний голова Збаращенко Н.С.,представники підприємств та організацій селища, учасники АТО, гімназисти та жителі селища.

DSC01274

Слово надали селищному голові - Збаращенко Н.С.

До присутніх в залі звернувся учасник Євромайдану, учасник АТО, вчитель історії Гребінківської гімназії -Засуха Р.В.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять Небесної сотні.

Хочеться, аби війна скоріше закінчилася і всі ми зажили мирним життям. І, може, тоді ми станемо цінувати наш новий мир понад усе, так, як ми оцінили Незалежність нашої Батьківщини лише тоді, коли за неї пролилася кров Небесної сотні.

Категорія: Новини
• 19th, Четвер, Листопад 2015

dsc09933 Шановні земляки!

Щиро вітаю Вас зі святом – Днем Гідності та Свободи!

У цей знаменний і величний день я з гордістю говорю про те, що українці – це народ, який заслуговує поваги світової спільноти. Події, що відбувались з нашим суспільством на зламі 2013/14 років та відбуваються сьогодні, мають доленосне значення для України та українців. Це надзвичайно важкий період та іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

Ми, українці, маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Сьогодні всі, кому небайдужа доля рідної України, повинні об’єднати свої зусилля на благо країни та побудови європейської незалежної та заможної держави.

Ми маємо в скрутну хвилину згуртуватися, підтримувати один одного, а особливо допомагати нашим військовим, які в ході АТО звільняють українську землю від чужоземних окупантів та роблять все можливе для відновлення територіальної цілісності України. Гідний поваги народ, має пам’ятати кожного, хто віддав своє життя за Свободу, Гідність та Незалежність нашої Держави.

З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддаючи належне шанування патріотизму і мужності громадян, які восени 2004-го року і в листопаді 2013-го – лютому 2014-го стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору, Указом Президента України Петра Порошенка був встановлений День Гідності та Свободи, який ми відзначаємо вперше.

Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з шаною зберігати і захищати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну – Україну!

Категорія: Новини
• 19th, Четвер, Листопад 2015


ГРЕБІНКІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

Васильківського району

Київської області

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

від 13 листопада 20 15 року 98

смт Гребінки

Про плани заходів у зв’язку з проведенням Дня Гідності та Свободи та Дня пам’яті жертв голодоморів  на території селища

Заслухавши інформацію  селищного голови Збаращенко Н.С., з метою забезпечення виконання Указів Президента України від 09.11.2015 року № 633/2015 “Про відзначення у 2015 році Дня Гідності і Свободи” та від 13.11.2015 року № 635/2015 “Про заходи у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів”, проведення заходів до Дня Гідності та Свободи та Дня пам’яті жертв голодоморів на території селища, відповідно до статті 32 ЗУ “Про місцеве самоврядування в Україні”,

виконком селищної ради

ВИРІШИВ:

1. Провести урочистості та меморіальні заходи по відзначенню Дня Гідності та Свободи 20 листопада 2015 року у Гребінківській гімназії.

2. Провести скорботний захід еквієм на селищному Меморіалі пам’яті жертв голодомору 1932-1933 років 27 листопада 2014 року у Гребінківській ЗОШ І-ІІІ ст.

3. Утворити Організаційний комітет з підготовки та проведення заходів до Дня Гідності та Свободи та Дня пам’яті жертв голодомору згідно з додатком № 1.

4. Затвердити план заходів у зв’язку з проведенням урочистостей по відзначенню Дня Гідності та Свободи згідно з додатком № 2 .

5. Затвердити план заходів у зв’язку з проведенням заходів до Дня пам’яті жертв голодомору на території селища згідно з додатком № 3 .

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника селищного голови Руденка В.М.

Селищний  голова                                             Н.С.ЗБАРАЩЕНКО

2 22 3

Категорія: Новини